Easy Homemade Make nice Γιουβέτσι με χταπόδι 💞

Γιουβέτσι με χταπόδι 💞

By , May 2, 2020

Γιουβέτσι με χταπόδι 💞 You can cook Γιουβέτσι με χταπόδι 💞 using 13 ingredients and 11 steps. Here is how you cook that. Prep Time: 16 minutes Cook time: 35 minutes Yield: 4 loaf

Tags: Low fat
Nutrition facts: 170 calories, 7 grams fat

Ingredients of Γιουβέτσι με χταπόδι 💞

  1. You need 2,5 κλ of χταπόδι.
  2. It's 500 γρ of κριθαράκι μέτριο.
  3. You need 2 of κρεμμύδια.
  4. It's 2 σκελίδες of σκόρδο.
  5. It's 1 of πράσινη πιπεριά.
  6. You need 1 κ.σ. of τοματοπελτέ.
  7. Prepare 1 κούπα of χυμό τομάτας.
  8. It's 2 φύλλα of δάφνης.
  9. You need 2 κ.γλ. of ρίγανη.
  10. Prepare 1 κύβο of για κοκκινιστά.
  11. You need 2 κούπες of από το νερό που έβρασε το χταπόδι.
  12. You need 3 κούπες of βραστό νερό.
  13. Prepare of αλατοπίπερο.

Γιουβέτσι με χταπόδι 💞 step by step

  1. Πλένω καλά το χταπόδι και το βάζω στη χύτρα με 1 λίτρο νερό. Από τη στιγμή που θα σηκωθεί η βαλβίδα το βράζω για μισή ώρα, κλείνω το μάτι κι έπειτα το αφήνω μέχρι να πέσει η βαλβίδα και να ανοίγει το καπάκι χωρίς ατμό.
  2. Το αφήνω στην άκρη να κρυώσει και στραγγίζω το ζωμό.
  3. Τσιγαρίζω το κρεμμύδι, την πιπεριά και τελευταίο το σκόρδο.
  4. Προσθέτω το χταπόδι σε κομμάτια και σοτάρω για λίγο.
  5. Προσθέτω τον πελτέ και αφού κάψει συνεχίζω με τη σάλτσα και όλα τα υπόλοιπα υλικά.
  6. Βάζω και 1 κούπα από το ζωμό του χταποδιού και αφήνω τη σάλτσα να σιγοβράσει για περίπου 10'.
  7. Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζω 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο και τσιγαρίζω το κριθαράκι μέχρι να αρχίσει να αλλάζει χρώμα.
  8. Έχω βάλει ήδη το άδειο ταψί στον φούρνο που έχω ανάψει στους 240 βαθμούς στις αντιστάσεις. Το βγάζω καυτό και με τη σειρά βάζω το κριθαράκι, το χταπόδι με την καυτή σάλτσα και τέλος το καυτό νερό.
  9. Σκεπάζω με αλουμινόχαρτο στο οποίο ανοίγω τρύπες με μια οδοντογλυφίδα και φουρνίζω.
  10. Μετά από 20' βγάζω το αλουμινόχαρτο, ανακατεύω καλά το φαγητό και συνεχίζω το ψήσιμο χωρίς σκέπασμα, για περίπου 10' ακόμη έως ότου σωθούν τα υγρά.
  11. Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

43 comments:
From Aldi Apr 4 -- thank you,Niche recipe! ...