Recipe: Delicious Μαρμελάδα βερίκοκο της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Μαρμελάδα βερίκοκο της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

By , May 4, 2020

Μαρμελάδα βερίκοκο της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου You can cook Μαρμελάδα βερίκοκο της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου using 3 ingredients and 11 steps. Here is how you cook it. Prep Time: 16 minutes Cook time: 40 minutes Yield: 4 loaf

Tags: Low fat
Nutrition facts: 210 calories, 11 grams fat

Ingredients of Μαρμελάδα βερίκοκο της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

  1. Prepare 20 μεγάλα of βερίκοκα, ώριμα, όχι χτυπημένα.
  2. You need 800 γρ. of Ζάχαρη.
  3. It's 1/2 of λεμόνι το χυμό.

Μαρμελάδα βερίκοκο της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου step by step

  1. Για τη μαρμελάδα βερίκοκο τα φρούτα μας πρέπει να είναι ώριμα και όχι χτυπημένα.
  2. Τα πλένουμε καλά και τα κόβουμε στη μέση και βγάζουμε τα κουκούτσια.(Τα κουκούτσια δε τα πετάμε,τα βάζουμε σε ένα βάζο και φτιάχνουμε λικέρ βερίκοκου).
  3. Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ ή απευθείας στη κατσαρόλα που θα τα βράσουμε μετά, στρώσεις βερίκοκο-ζάχαρη, βερίκοκο-ζάχαρη, μέχρι να έχουμε στρώσει όλα τα βερίκοκα και όλη τη ζάχαρη.
  4. Καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο όλο το βράδυ. Κατά διάστημα κάνουμε τρία τέσσερα ανακατέματα για να μπορέσει η ζάχαρη να λιώσει καλά.
  5. Το πρωί το βγάζουμε από το ψυγείο και θα δούμε ότι η ζάχαρη έχει γίνει σαν σιρόπι.
  6. Βράζουμε το μείγμα μας και μόλις πάρει το πρώτο βράσιμο χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για 20 λεπτά.
  7. Εαν σας αρέσει η μαρμελάδα να έχει κομμάτια την αφήνετε όπως είναι, εάν σας αρέσει σαν αλοιφή περνάμε τα βερίκοκα λίγο από το μούλτι (ή αν έχετε ραβδοπλεντερ το κάνετε απευθείας στη κατσαρόλα) και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα για το τελευταίο βράσιμο και ρίχνουμε το χυμό λεμόνι.
  8. Καταλαβαίνουμε ότι είναι έτοιμη όταν αφήνει μια λεπτή στρώση πυκνή, σταθερή στη κουτάλα ή δούμε ότι όταν χωρίζουμε τη μαρμελάδα στη μέση εμφανίζεται ο πάτος της κατσαρόλας καθαρός.
  9. Κατεβάζουμε από τη φωτιά αφήνουμε 10' και αδειάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα και κλείνουμε το καπάκι αμέσως και τα γυρνάμε ανάποδα για να σφραγίσουν καλά.
  10. Τα βάζα τα αποστειρωνουμε είτε στο φούρνο για 10' στους 180 βαθμούς, πλυμένα και σε ταψί ή τα βάζουμε σε κατσαρόλα και τα βράζουμε για 20' τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε σε καθαρή πετσέτα να στραγγίσουν.
  11. Με την μαρμελάδα μπορούμε να γεμίσουμε και μπισκότα τύπου πτι φουρ ή να κάνουμε επικάλυψη σε κέικ ή πάστα Φλώρα ή μπορούμε ακόμα να φτιάξουμε και τρούφες βερίκοκου.

140 comments:
From Sarah Aug 8 -- thank you,great recipe! ...