Recipe: Perfect Σολομός με Βασιλικό και Παρμεζάνα
Σολομός με Βασιλικό και Παρμεζάνα
By Jean Morton, May 2, 2020 You can cook Σολομός με Βασιλικό και Παρμεζάνα using 7 ingredients and 5 steps. Here is how you achieve it. Prep Time: 12 minutes Cook time: 35 minutes Yield: 3 loaf
Nutrition facts: 210 calories, 10 grams fat
Ingredients of Σολομός με Βασιλικό και Παρμεζάνα
- Prepare Λίγο of λάδι για το ταψί ή αντικολλητικό σπρέι.
- It's 4 φιλέτα of σολομού περίπου 150 γρ το καθένα.
- Prepare of Χυμός από μισό λεμόνι.
- You need of Αλάτι - πιπέρι.
- Prepare 3 κ.σ. of μαγιονέζα.
- You need 6 φυλλαράκια of βασιλικού ψιλοκομμένα.
- It's 3 κ.σ. of τριμμένη παρμεζάνα (μοιρασμένη).
Σολομός με Βασιλικό και Παρμεζάνα step by step
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 220 βαθμούς και λαδώνουμε το ταψί μας ελαφρώς (ή το ψεκάζουμε με αντικολλητικό σπρέι)
- Περιχύνουμε τον στον σολομό με τον χυμό του λεμονιού και αλατοπιπερώνουμε.
- Σε ένα μπολάκι αναμειγνύουμε την μαγιονέζα με τον βασιλικό και 2 κ.σ. παρμεζάνας.
- Πασαλείβουμε τον σολομό με το μείγμα της μαγιονέζας και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη 1 κ.σ. παρμεζάνα.
- Ψήνουμε για 10-12 λεπτά ανάλογα το πάχος του φιλέτου. Αν ψήνετε κατευθείαν από την κατάψυξη αφήστε κανά δυο λεπτά παραπάνω.
23 comments: