Recipe: luscious Πάστα Φλώρα πραλίνα του Άκη

Πάστα Φλώρα πραλίνα του Άκη Αυτή η πάστα φλώρα έχει το καλύτερο μπισκότο για πάστα φλώρα! Τοποθετούμε τη φόρμα σε ψηλή θέση για να ψηθεί καλά και η πάστα φλώρα να είναι τραγανή και από κάτω. Αφού ψηθεί, αφήνουμε να κρυώσει καλά γιατί όταν το βγάλουμε από τον φούρνο η μαρμελάδα θα είναι λίγο ρευστή. Σοκολατένια πάστα φλώρα από τον Άκη Πετρετζίκη. Φτιάξτε την αγαπημένη σας πάστα φλώρα γεμιστή με σοκολάτα! Φροντίζουμε να κάνουμε και ένα γείσο περιμετρικά για να κρατήσει τη γέμιση. Γεμίζουμε με την πραλίνα σοκολάτας. Πάστα Φλώρα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου Download Now. saveSave Το παστίτσιο του Άκη For Later. Αρχική Σελίδα » Συνταγές » Γλυκά - Επιδόρπια » Πάστα φλώρα με μαρμελάδα φράουλα ή σύκο. Μια εύκολη συνταγή για μια υπέροχη με τραγανή ζύμη Πάστα Φλώρα. Ένα κλασικό και αγαπημένο γλύκισμα, που πάντα θα μας θυμίζει ωραίες στιγμές από το παρελθόν… Υπέροχη τάρτα με μπρόκολο του Άκη Πετρετζίκη - Θα την λατρέψετε! (Βίντεο). Φτιάξτε με τις οδηγίες του Άκη την πιο νόστιμη ζουμερή… Άκης Πετρετζίκης: Φανταστικό γαλακτομπούρεκο με σοκολάτα - Τραγανό φύλλο, βελούδινη γέμιση & κουβερτούρα πραλίνα για το σερβίρισμα. Το δημόσιο "ευχαριστώ" του Λευτέρη Λαζάρου στον Άκη Πετρετζίκη. Σταυρής Γεωργίου: H επικοινωνία με τον Άκη Πετρετζίκη και οι συμβουλές που του έδωσε. Άκης Πετρετζίκης: Ανακοίνωσε μέσω Instagram την αλλαγή που θα δούμε στο "KitchenLab" την επόμενη σεζόν.

By , May 9, 2020

Πάστα Φλώρα πραλίνα του Άκη You can cook Πάστα Φλώρα πραλίνα του Άκη using 9 ingredients and 6 steps. Here is how you cook that. Αυτή η πάστα φλώρα έχει το καλύτερο μπισκότο για πάστα φλώρα! Τοποθετούμε τη φόρμα σε ψηλή θέση για να ψηθεί καλά και η πάστα φλώρα να είναι τραγανή και από κάτω. Αφού ψηθεί, αφήνουμε να κρυώσει καλά γιατί όταν το βγάλουμε από τον φούρνο η μαρμελάδα θα είναι λίγο ρευστή. Σοκολατένια πάστα φλώρα από τον Άκη Πετρετζίκη. Φτιάξτε την αγαπημένη σας πάστα φλώρα γεμιστή με σοκολάτα! Φροντίζουμε να κάνουμε και ένα γείσο περιμετρικά για να κρατήσει τη γέμιση. Γεμίζουμε με την πραλίνα σοκολάτας. Πάστα Φλώρα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου Download Now. saveSave Το παστίτσιο του Άκη For Later. Αρχική Σελίδα » Συνταγές » Γλυκά - Επιδόρπια » Πάστα φλώρα με μαρμελάδα φράουλα ή σύκο. Μια εύκολη συνταγή για μια υπέροχη με τραγανή ζύμη Πάστα Φλώρα. Ένα κλασικό και αγαπημένο γλύκισμα, που πάντα θα μας θυμίζει ωραίες στιγμές από το παρελθόν… Υπέροχη τάρτα με μπρόκολο του Άκη Πετρετζίκη - Θα την λατρέψετε! (Βίντεο). Φτιάξτε με τις οδηγίες του Άκη την πιο νόστιμη ζουμερή… Άκης Πετρετζίκης: Φανταστικό γαλακτομπούρεκο με σοκολάτα - Τραγανό φύλλο, βελούδινη γέμιση & κουβερτούρα πραλίνα για το σερβίρισμα. Το δημόσιο "ευχαριστώ" του Λευτέρη Λαζάρου στον Άκη Πετρετζίκη. Σταυρής Γεωργίου: H επικοινωνία με τον Άκη Πετρετζίκη και οι συμβουλές που του έδωσε. Άκης Πετρετζίκης: Ανακοίνωσε μέσω Instagram την αλλαγή που θα δούμε στο "KitchenLab" την επόμενη σεζόν. Prep Time: 12 minutes Cook time: 30 minutes Yield: 1 loaf

Tags: Low fat
Nutrition facts: 180 calories, 10 grams fat

Ingredients of Πάστα Φλώρα πραλίνα του Άκη

  1. It's 130 γραμμάρια of βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου.
  2. Prepare 100 gr of ζάχαρη κρυσταλλική.
  3. Prepare 2 of βανίλιες.
  4. It's 2 μεσαία of αυγά.
  5. It's 210 γραμμάρια of αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
  6. You need 70 γραμμάρια of σιμιγδάλι ψιλό.
  7. You need 1 πρέζα of αλάτι.
  8. You need 1 κουταλιά της σούπας of μπέικιν πάουντερ.
  9. It's 500 γρ of πραλίνα.

Πάστα Φλώρα πραλίνα του Άκη instructions

  1. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο τη ζάχαρη και τη βανίλια και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Συνεχίζουμε βάζοντας το ένα αυγό και μόλις απορροφηθεί βάζουμε Μόνο τον κρόκο από το άλλο αυγό κρατώντας το ασπράδι στην άκρη.
  2. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι το σιμιγδάλι το μπέικιν και το αλάτι και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και στη συνέχεια τα βάζουμε στον κάδο με τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  3. Αφαιρούμε τη ζύμη από τον κάδο και τη βάζουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για περίπου μία ώρα μέσα σε μεμβράνη.
  4. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 στον αέρα και σε ένα αποσπώμενο τσέρκι 20 cm στρώνουμε με το χέρι μας τα 2/3 της ζύμης Κάνοντας ένα γείσο γύρω-γύρω για να κρατήσει τη γέμιση και γεμίζουμε με την πραλίνα.
  5. Με το υπόλοιπο 1/3 που έμεινε κάνουμε από πάνω σχέδια ή λωρίδες και καλύπτουμε την Πάστα Φλώρα και την αλείφουμε με το ασπράδι του αυγού.
  6. Ψήνουμε για 40 λεπτά και σερβίρουμε αφού κρυώσει καλά.

23 comments:
From James Okt 5 -- thank you,Niche recipe! ...