Recipe: savory Ρυζόγαλο

Ρυζόγαλο

By , May 3, 2020

Ρυζόγαλο You can cook Ρυζόγαλο using 8 ingredients and 8 steps. Here is how you cook that. Prep Time: 11 minutes Cook time: 1 hour Yield: 1 loaf

Tags: Low fat
Nutrition facts: 170 calories, 9 grams fat

Ingredients of Ρυζόγαλο

  1. Prepare of γάλα.
  2. Prepare of ρύζι Καρολίνα ή γλασέ.
  3. You need of νερό.
  4. You need of ζάχαρη.
  5. It's of βανίλια.
  6. You need of κορν φλάουρ.
  7. Prepare of αλάτι.
  8. Prepare of Κανέλα για πασπάλισμα.

Ρυζόγαλο instructions

  1. Πλένουμε καλά το ρύζι και το στραγγίζουμε σε τρυπητό.
  2. Σε κατσαρόλα βάζουμε το νερό με λίγο αλάτι. Μόλις πάρει βράση προσθέτουμε το ρύζι.
  3. Από το 1 λίτρο γάλα κρατάμε 3 κουταλιές της σούπας σε ένα φλιτζάνι για να διαλύσουμε αργότερα το κορν φλάουρ.
  4. Ζεσταίνουμε το γάλα σε άλλη κατσαρόλα όχι να φουσκώσει. Μόλις το ρύζι απορροφήσει το νερό προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε. αφήνουμε για περίπου 5 λεπτά.
  5. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη βανίλια. Αφήνουμε αλλά 4 λεπτά ανακατεύοντας και προσέχοντας να μην πιάσει το γάλα από κάτω.
  6. Διαλύουμε το κορν φλάουρ και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Μόλις πάρει βράση το κατεβάζουμε, περίπου μετά από 2 λεπτά και μοιράζουμε στα μπολάκια.
  7. Όταν μοιράζουμε στα μπολάκια το ρυζόγαλο δεν πρέπει να είναι εντελώς πηχτό γιατί πήζει όσο κρυώνει. Επίσης όσο μοιράζουμε στα μπολάκια ανακατεύουμε για να μην πέσει το ρύζι μονομερώς σε μερικά μπολάκια.
  8. Αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με κανέλα. Το διατηρούμε στο ψυγείο και έτοιμο το γλυκάκι μας κρύο κρύο και δροσερό καλή απόλαυση

75 comments:
From Sarah Mei 9 -- thank you,Niche recipe! ...