Recipe: savory Πραλίνα φουντουκιού για άλειμμα βάφλας ή ψωμιού ή φρυγανιάς ή σε κρέπες με μπανάνα

Πραλίνα φουντουκιού για άλειμμα βάφλας ή ψωμιού ή φρυγανιάς ή σε κρέπες με μπανάνα Κρέπες από τον Άκη Πετρετζίκη! Βασική συνταγή για εύκολες και γρήγορες, γλυκές ή αλμυρές, σπιτικές κρέπες! Ιδανικές για κυριακάτικο brunch! Διατροφή χαμηλή σε σάκχαρα. Περιορίζει όλες τις πηγές προστιθέμενης επεξεργασμένης ζάχαρης και ενθαρρύνει τη μείωση τροφίμων με υψηλή. Συνταγή για κρέπες από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

By , May 9, 2020

Πραλίνα φουντουκιού για άλειμμα βάφλας ή ψωμιού ή φρυγανιάς ή σε κρέπες με μπανάνα You can have Πραλίνα φουντουκιού για άλειμμα βάφλας ή ψωμιού ή φρυγανιάς ή σε κρέπες με μπανάνα using 13 ingredients and 6 steps. Here is how you cook that. Κρέπες από τον Άκη Πετρετζίκη! Βασική συνταγή για εύκολες και γρήγορες, γλυκές ή αλμυρές, σπιτικές κρέπες! Ιδανικές για κυριακάτικο brunch! Διατροφή χαμηλή σε σάκχαρα. Περιορίζει όλες τις πηγές προστιθέμενης επεξεργασμένης ζάχαρης και ενθαρρύνει τη μείωση τροφίμων με υψηλή. Συνταγή για κρέπες από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου Prep Time: 15 minutes Cook time: 40 minutes Yield: 4 loaf

Tags: Low fat
Nutrition facts: 190 calories, 12 grams fat

Ingredients of Πραλίνα φουντουκιού για άλειμμα βάφλας ή ψωμιού ή φρυγανιάς ή σε κρέπες με μπανάνα

  1. Prepare 400 γρ of καβουρδισμένα φουντούκια.
  2. Prepare 360 γρ of άχνη ζάχαρη.
  3. It's 80 γρ of σπορέλαιο.
  4. You need 100 γρ of σοκολάτα γάλακτος (πλάκα).
  5. You need 50 γρ of κακάο.
  6. It's of Βάφλα:.
  7. You need 60 γρ of βούτυρο λιωμένο.
  8. Prepare 50 γρ of ζάχαρη.
  9. You need 3 of βανίλιες.
  10. It's 3 of αυγά.
  11. It's 125 ml of γάλα.
  12. Prepare 200 γρ of αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
  13. It's 1 κουταλάκι του γλυκού of μπέικιν πάουντερ..

Πραλίνα φουντουκιού για άλειμμα βάφλας ή ψωμιού ή φρυγανιάς ή σε κρέπες με μπανάνα instructions

  1. Βάζω τα φουντουκιά στους 160 βαθμούς στον αέρα να καβουρδιστουν για 15 λεπτά. Στην συνέχεια ρίχνω τα φουντούκια μας τα καβουρδισμενα στο multi ρίχνω και το λάδι μόνο σπορέλαιο όχι άλλο και τα χτύπο 4 λεπτά. Ρίχνω στο multi την σοκολάτα μικροκαμωμενα κομματάκια και χτυπώ 10 δευτερόλεπτα..
  2. Ρίχνω κακάο και στην συνέχεια την άχνη ζάχαρη χτυπωντας 2 λεπτακια. Ετσι γινετε πιο πηχτή αν την θέλετε πιο αραιή προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας σπορέλαιο. Την τοποθετείτε σε βαζάκι γυάλινο με καπάκι. Εκτος ψυγείου διατηρείται 2μηνες και εντος ψυγείου πιο πολύ.
  3. Προταση: Παίρνετε έτοιμη βάφλα η φτιάχνετε και εσεις την αλείφετε με 50 γρ βούτυρο λιωμένο πασπαλίζετε με 50 γρ άχνη ζάχαρη και ψήνετε στους 200 βαθμούς στον αέρα για 5 λεπτά. Όταν γινει βγάζετε από τον φούρνο και ρίχνετε από επανω πραλίνα φουντουκιού και δυο μπάλες παγωτού ή βάζετε βάφλα μπανάνα πραλίνα.
  4. Συνταγή για βάφλα σπιτική
  5. 60γρ βούτυρο λιωμένο,50γρ ζάχαρη,3βανιλιες,3αυγα,125ml γάλα,200γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 1κ.του γλυκου μπέικιν πάουντερ.
  6. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη και βανίλιες να αφρατέψουν. Ρίχνουμε αυγά, γάλα,αλεύρι, μπέικιν χτυπώ καλά και αφήνω στην ακρη το μείγμα πεντε λεπτά. Παίρνεις ένα τηγάνι με ραβδωσεις το αφηνεις να ζεσταθει και μετά το αλειφεις με βούτυρο οχι λάδι η φωτια μας μετρια. Ριξε μια κουτάλα για σουπες μεγαλη στο κεντρο του τηγανιου απλώνεις λίγο να γινει στρογγυλό και ψηνεις 3λεπτα από την μια πλευρα και γυρνας αναποδα και ψηνεις 4λεπτα και συνεχιζεις ωσοτου τελειωσει το μείγμα μας.

140 comments:
From James Okt 9 -- thank you,great recipe! ...